maanantai 18. helmikuuta 2013

Ikuisuusprojekteja

Syyskuussa uuden Singerin ostamisen myötä aloin kokeilla myös applikointia. Kyseinen applikointityö valmistui nyt sitten tänään. (Singerin kanssa ehdin jo aikaa sitten luovuttaa ja työ on tehty loppuun vanhalla kunnon Pfaffilla.). Tuo työ on nähnyt paljon ratkojaa ja kyyneliä ja lopulta kummipoikakin on ehtinyt tästä paidasta kasvaa ulos ennen kuin se valmistui! Noh, onneksi on muitakin pieniä lähipiirissä! Trikoopaita on siis tehty Ottobren Body Basics kaavalla koossa 92cm. Vihreä trikoo on ostettu Triteksiltä ja ruskea on varmaankin Sampsukasta tilattu. Kirahviapplikaatio on myös Ottobren lehdestä piirretty. Vahvikkeena kirahvin taustaan on silitettynä liimaharsoa ja paidan nurjalla puolella käytetty irtirevittävää tukikangasta. Lisäksi kokeilin hunajakenno-ommelta paidan helman kääntämiseen.



Toinen tänään valmistunut työ onnistuikin vähän pienemmällä taistelemisella. Jo tammikuun alussa leikkelin kankaat sinisestä Veturi-trikoosta pieneen bodyyn. Koko on muistaakseni 68cm. Tällä kertaa Bodyn kaava on myös Ottobren lehdestä. Veturi-trikoo on ostettu Ompelun Ihanuus-nettikaupasta ennen joulua, samaten kuin kanttina käytetty valkoinen trikoo. Tämä body oli tarkoitus lähettää vauvalahjaksi opiskelukaverilleni, mutta hänen poikansa on varmasti ehtinyt jo kasvaa tästä ulos (pitäisi vissiin vähän skarpata näiden töiden kanssa). Onneksi viime viikon sunnuntaina saatiin kuulla uusia vauvauutisia. Yhdelle kaverillemme on syntymässä huhtikuussa poika ja itse asiassa tänään meitä kysyttiin vielä tuon kyseisen pojan kummeiksi! Ehkä tämä body meneekin sitten tälle pienemmälle kummipojalle! :) Tässä työssä käytin hunajakennoa hihansuiden kääntämiseen.



Veturi-trikoosta oli tarkoitus valmistua tänään vielä Ottobren More Grey (4/2011) ranglanpaita koossa 98cm. Tarkoitus olisi ehtiä saamaan se valmiiksi ennen kuin tämä jo olemassa oleva kummipoikamme kasvaa siitäkin ulos. Ongelmaksi tänään muodostui tammikuinen kankaiden leikkaaminen. Kyseistä trikoota oli vain 50cm kappale ja bodyn leikkaamisen jälkeen kangas ei meinannutkaan riittää enää tätä paitaa varten. Jouduin leikkaamaan hihat kahtena erillisenä palana. Enpähän vaan huomannut leikata toista palaa peilikuvana vaan sain aikaiseksi kaksi vasemman käden hihaa. Onneksi huomasin tämän ennen kuin ompelin hihan paikoilleen. Nyt pohdinnassa on tekisinkö toisen hihan ja pääntien kanttauksen sitten mustasta trikoosta vai mitä keksisin. Voisin sitten tehdä vaikka toisen paidan peilikuvaväreinä. Vasen hiha veturina ja muuten mustana. Ehkä voisi sitten vaikka tehdä applikaationa punaisesta trikoosta ison veturin rintaan tai selkään? Noniin, siitähän se idea taisikin sitten syntyä! :) Seuraavaa vapaata omepluhetkeä odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Hienoja on! Välillä pitää olla vähän luova, että saa omia mokia paikkailtua! ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa kyllä huippu-upea lopputulos! Hieman tuo laittaa kyllä miettimään, kun itse hankin pitkän miettimisen jälkeen uuden ompelukoneen ja ajattelin testata aplikointia joku kerta...

    VastaaPoista