perjantai 16. joulukuuta 2011

Leipomuksia

Tänään oli pullanleipomispäivä!!

Vehnäjauhopussi esiin ja 5dl pullataikina jauhopussin ohjeen mukaisesti kohoamaan. Taikinasta väänsin ensin kokeeksi pullakranssin. Kranssissa on täytteenä omena-kanelimarmeladia ja mantelirouhetta. Päälle sitten vähän tomusokeria peittämään hieman liikaa tummunutta pintaa! Lopputaikina (puolet jäljellä) tuli sitten äitin ohjeella kerittyä solmupulliksi. Täytteeksi voita, sokeria, kanelia ja mantelirouhetta.

Kun pullataikina oli kohoamassa niin siinä välissä ehti tekemään marjapiirakan. Jauhopussin kyljessä näytti olevan "helppo ja nopea" piirakkaohje. Päätin kokeilla ihan hetken mielijohteesta. Nopeasti piirakka valmistuikin. Sillä välin kun tein taikinaa niin marjat ehtivät sulaa mikrossa. Valitsin omat lempparini, mustikan ja vadelman. Vielä en ole maistanut, sillä ajattelin viedä piirakan töihin huomenna. Olisi jotain herkkua kahvitauolle!

Piparit jäi vielä leipomatta kun piti jo kiireellä alkaa joululahjojen paketointiin. Niin ne päivät kuluu, enään yksi vapaapäivä ennen jouluaattoa. Ensiviikon keskiviikkona. Silloin lähdetään isän kanssa ostamaan kuusi ja päivä meneekin joulukoristeita laitellessa ja viimeisiä lahjoja paketoidessa.

TipTapTipTap TipeTipe TipTap Tip Tip Tap!

1 kommentti: