perjantai 9. maaliskuuta 2012

DROPS palmikkojakku

Ystävänpäivänä innostuin käymään Tampereen Lankaideassa. Tarkoitukseni oli ostaa äidille koukkuamiskoukku, mutta mukaan tarttui sitten Merino Extrafine Superwash lankaa petroolin värisenä 8 kerää. Mielessä oli jo makuupussin neulomisesta asti muhinut ajatus tästä langasta hupparin neulomiseen.

Löysin DROPSin nettisivuilta ohjeen huppariin, joten tein suoraan sillä ja jätin soveltamatta sitä makuupussin ohjetta. Neuloin koon 86/92 ajatellen että se mahtisi kummipojalle ja voisi olla kiva kevättakki. Käytin neuleeseen Dropsin pyöröpuikkoja nro 4,5 ja napeiksi ostin ohjeen mukaiset Dropsin poltetut puunapit. Neulepalat valmistuivat helmikuussa hurjalla vauhdilla, kun sopivasti sattui viikko lomaa. Hupun aikaansaamiseen menikin sitten melkein toinen viikko aikaa. Nyt luomus on kuitenkin valmis ja tässä todistusaineisto:

Etupuoli

Selkäpuoli

Selän palmikot. Kuva otettu huonosta kohdasta, sillä oikeassa alalaidassa näkyy virhe!

Ensimmäisissä selän palmikoissa kävi moka. Luin väärää ruutupiirrosta ja yhden rivin silmukioiden siirrot menivät pieleen. Totesin että antaa virheen olla niin näyttää itse tehdyltä tämäkin takki. Toinen virhe on mahdollisesti hihan kavennuksissa. Hihat kapenivat todella paljon ja lopulta silmukoita jäi vain n.9kpl jäljelle. Ohjeessa oli vähän epäselvä kohta kavennuksissa ja tulkitsin sen ehkä vähän pieleen. Saa nähdä miten hartiat lapsen päällä istuvat.

Kun aloin neuloa huppua niin mietin pitkään alanko tekemään ohjeen mukaisesti sileää nurjaa neuletta vai teenkö hupunkin helmineuleella, niinkuin makuupussissa oli tehty. Päädyin lopulta noudattamaan ohjetta, jotta selkäpalassa sileä neule jatkuu huppuun sileänä. Uskoisin, että huppu olisi ryhdikkäämpi ja lämpimämpi helmineuleena. Toisaalta tuo sileä neule sopii etu ja takakappaleen kuoseihin ehkä hieman paremmin.

1 kommentti:

  1. Oi, tulipas siitä hieno!! Oot kyllä ollut ahkerana lomallas! :)

    VastaaPoista