perjantai 24. helmikuuta 2012

Iskän synttärit!

Eilen oli iskän synttärit ja lahjaksi tein täytekakun!

Aikanaan on tullut tehtyä todella paljon täytekakkuja. Toinen toistaan hienompia. Nykyään ulkonäköä tärkeämpää on se, miltä kakku maistuu. Isä on helppo kohde mitä kakunleipomiseen tulee. Mitä enemmän kermaa, sen parempi. Ja mitä olisi kakku ilman Fazerin sinistä?

Sain joululahjaksi Iloleipureiden tähdenmuotoisen silikonisen kakkuvuoan. Päätin nyt kokeilla sitä ensimmäistä kertaa ja hyvinhän tuo pohjan paisto siinäkin vuoassa onnistui. Tein 4 munan kakun. Ongelmaksi tuli se, että kakku ei kohonnut tasaisesti vaan lähinnä keskeltä. Tähtien sakarat jäivät siis matalammiksi kuin keskikohta. Tämä vaikeutti kakun leikkaamista, sillä ahneena tein kaksi väliä. Palapelihän siitä sitten tuli, kun lopulta kerrokset menivät keskeltä ihan säpäleiksi. Kuten sanottu, maku on tärkeintä.

Kakun väliin laiton kostukkeeksi Spriteä, hilloksi omenahillosta, sulatettuja mansikkasiivuja ja banaania. Ja tietenkin PALJON kermaa. Päällisen tein ihan vaan kermasta sivelemällä, hitusen kultapalleroita ja sitä Fazerin sinistä ja Geisha- suklaanappeja. Isä oli enemmän kuin tyytyväinen! Ja kyllähän se todella hyvältä maistui.

Ei mikään kakkusankari, mutta kakku ja sankari erikseen! :)

Moni kakku päältä kaunis, vaan ei päde tähän kakkuun! : D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti