perjantai 7. syyskuuta 2012

Pirrelle pirtsakat palmikot ja kaikkea muuta mukavaa

Aloitetaan niistä pirteistä palmikoista. Kummipojan äiti pyysi, josko neuloisin hänelle syksyn ja talven viimoja vastaan palmikolliset tumput. Sopiva palmikko-ohje löytyi, mistäpä muualtakaan, Garnstudion sivuilta. Ohjetta jouduin kuitenkin hieman soveltamaan. Tumppujen tilaajan pyynnöstä jätin ohjeessa tehdyn röyhelön tumpun varresta pois ja neuloin varren minimaalisen lyhyeksi. Itse sanoisin, että tässä tumpussa ei juuri vartta olekaan.Lankana käytin 7-veljestä papukaija- lankaa, joka ei aivan vastannut neuletiheydeltä ohjeessa käytettyä lankaa. Todennäköisesti tästä syystä tumppu jäi hieman pieneksi. Purin ensimmäisestä tumpusta kaikki kavennukset pois, jatkoin mallineuletta vielä vähän matkaa ja tein sitten omat kavennukseni. Peukalon pituuden mittasin oman käden mukaan enkä uskonut ohjeessa sanottua 6cm mittaa. Tumpun palmikkokuvio pääsisi ehdottomasti paremmin esille yksiväriselä langalla, mutta onpahan tässä piristystä pimeneviin päiviin!

Tumput ovat samankokoiset, vaikka oikea lapanen näyttääkin kuvassa isommalta!

Lapasten teko viivästyi tällä viikolla jonkun verran, sillä omenat ovat kypsyneet! Anoppilan omenapuut ovat kaivanneet huolenpitoa ja niinpä tässä muutama päivä on vietetty omenapuiden alla ja lieden vieressä. Omenasosetta on tullut keitettyä jo toistakymmentä litraa. Osa itselle, osa vanhemmille ja osa anoppilaan. Lisäksi veljen omenapuista kerättiin noin 100kg omenoita, jotka veli vei mehuasemalle ja kuulemma noin 70litraa omenamehua odottaa juojiaan. Toki sitä vähän on herkuteltukin. Työpaikan taukohuoneeseen vein omenapiirakan, josta muutama maistiaispala jäi kotiinkin ja tänään pyöräytin vielä omenapaistoksen. Vaniliakastikkeeksi tällä kertaa sai kelvata kaupan kastike.

Omenasosetalkoita eilen sokerilla ja tänään sokerittomana!

Omppupaistos odottaa syöjiään!

Eikä siinä vielä kaikki! Tulipa sitä loman kunniaksi hommattua yksi todellinen heräteostos! Silmiin sattui Ompelukonekeskus Koivun sivuilta Singerin 160-vuotis erikoispainos ompelukone. Ompelukone minulla toki on jo ennestään, mutta miehen yllyttämänä nappasin tämän ostoskoriin nettikaupasta. Samaan konkurssiin tilasin 200 nepparin paketin, josko tässä taas innostuisi tuosta ompelusta uuden koneen myötä! Vielä en ole kokeillut miten kone toimii, mutta kasasin sen jo paikalleen. Yksi iso miinus löytyi heti, koneelle ei tullut kovakoteloa ollenkaan, ainoastaan muovinen pölysuojus. Muuten toistaiseksi aika villiltä vekottimelta vaikuttaa!
1 kommentti:

  1. Sä oot ollut kyllä ihailtavan ahkera!! :) Kerro sitten heti käyttökokemuksia kaunottaresta!

    p.s. ota kommentoinneista toi tekstintunnistusjutska pois, vaikeuttaa pirusti tätä hommaa..

    VastaaPoista