maanantai 3. marraskuuta 2014

Syksyn ensimmäiset lahjavillasukat

Jo useamman vuoden ajan mieheni kaveri on pyytänyt minulta lahjaksi villasukkia. Nyt vihdoin otin itseäni niskasta kiinni ja toteutin tämän lahjatoiveen. Langaksi valitsin perinteisen Novitan 7-veljestä, mutta päästin itseni vähän helpommalla ostaessani valmiin raitalangan.

Tarkoitukseni oli alunperin tehdä vain sukat nopeasti alta pois. Tehtyäni muutaman kerroksen perinteistä joustinneuletta, totesin homman kuitenkin todella tylsäksi. Halusin vähän haastetta ja ajattelin samalla opetella jonkun uuden kuvion. Hetken surffailtuani netissä hakusanoin "palmikkoneule miehelle" ja "villasukat miehelle" päädyin eilen tein-blogiin. Ohje varren "kuvioon" löytyy siis täältä: "Kun vaimo miehelleen sukat neuloi". Silmukoita loin 56, sillä sukka on varmaan jotain kokoa 46 tms. Aika hyvin sain oman jalkani ja mieheni jalan mukaan tehtyä sopivat.


Pitkään mietin, voiko miehen sukkaan tehdä palmikkoa vai ei. Lopulta tämä ohje tuntui juuri sopivalta. Jotain vähän uutta ideaa perus joustimen sijasta, mutta ei sentään palmikkoa. Kuvio jatkuu vielä kivasti aika neutraalina jalkaterän päälle. Kärkikavennuksia en tehnyt blogin ohjeen mukaan vaan sovelsin ihan omasta päästäni. Älkää vaan kysykö miten ne tein! Ei nimitääin mitään käryä. Joskus voisin opetella kirjoittamaan ylös, että saisin edes molempiin jalkoihin samanlaiset kavennukset.

Sukat ehdin lahjoittaa eteenpäin ennen kuin hoksasin ottaa niistä kuvia Onneksi lahja oli nimenomaan valokuvaajaystävälle. Kuva siis Jarin itse ottama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti