tiistai 28. lokakuuta 2014

Fimon valtakunnassa

 Fimo-massat veivät mennessään. Vain mielikuvitus ja taiteellisuus rajana ja meikäläinen sen kun väkertää vaahtokarkkipötköä toisensa jälkeen. Yksinkertaista ja helppoa. Vaahtokarkkien lisäksi on tullut kokeiltua Hello Kittyä, Super Marion elämä-sientä, viiksiä, tähtiä, pöllöjä, enkkulakuja.... Alla kuva tämänhetkisestä tuotannosta.


Nyt on tullut vaahtiksia kokeiltua monella eri väriyhdistelmällä ja edelleen pastellinsävyt tuntuvat sopivan parhaiten vaahtiksiin. Tänään kokeilin myös glitterivalkoista ja -violettia yhdistää pastelliviolettiin. Tästä tulikin niin kiva väriyhdistelmä, että pujotin palasset heti nauhaan ja taidankin pitää tämän tekeleen itselläni kaulakorun vikaa toimittamassa. Nuo isommat korvikset ovat jo killuneet korvissani muutaman viikon ja ovat ikävästi ottaneet hiusväristäni vähän kuparista sävyä pintaansa. Pienemät vaahtiskorvikset menossa lahjaksi naapurin tytölle. Valmiina on myös lisää paloja, sen kuin pujottaa vaan korvislenkit paikoilleen.


 Tässä vähän värikokeiluita joululahjatuotantoa silmälläpitäen. Omaan silmään näyttää ihan kivalta myös nuo vihreät vaahtikset! Ja kukapa sanoo että yhdessä nauhassa pitäisi olla vain yhdenlaisia paloja. Aivan hyvin voisi yhdistellä useampaa eri väriä samaan nauhaan!


Avain- ja kaulanauhoja opettelin solmimaan nyt tässä edellisen viikonlopun aikana. Hetken aikaa meni metsästäessä ohjetta solmimiseen, mutta lopulta löysin omaa silmää miellyttävän ohjeen. Kaikissa nauhoissa on hieman säätövaraa niskassa. Solmimiseen olen käyttänyt hevosenhäntäsolmuja. Voisin seuraavan solminnan yhteydessä tehdäkin kuvaohjeet tähän solmimismalliin. Lankana käytin Sinellistä ostamaani vahattua puuvillanarua. Alla olevassa kuvassa oikeassa reunassa oleva kaulanauha on aivan liian lyhyt. Tästä oli tarkoitus tulla kaulanauha veljentytölle, mutta tuo nauha ei kyllä voi mahtua kenenkään pään läpi! Pitää vielä miettiä onko sillä mitään käyttöä noin vai täytyykö tuo purkaa ja tehdä uusiksi. Kaikkein lyhyin nauhoista on ajateltu lapselle ranteeseen.


Ennen vaahtokarkkikorujen sarjatuotantoa uskaltauduin kokeilemaan vähän muitakin juttuja. Turkooseja pöllöjä tuli nappikorviksina kaksi paria ja isommasta yksittäisestä pöllöstä on tulossa magneetti, kunhan vain jostain löydän magneetteja. Kärpässieniä on kahta eri laatua, Super Marion kärpässieneen pujotan varmaan vielä avaimenperälenkin, kun taas perinteisestä kärpässienestä tulee kaulakoru. Hello Kitty- figuuri on myös ajateltu magneetiksi. Alla olevasta lähikuvasta näkyykin hyvin lakkaus, jonka tein viiksille ja Super Mario- sienelle. Ostin Sinellistä Fimon omaa kiiltolakkaa ja kokeilin sen käyttöä näihin palikoihin. Ihan kivan jäljen sillä saa aikaiseksi!


Ideoita seuraavia askartelutuokioita varten otetaan vastaan! Nyt vaan pikku hiljaa täytyy jo lähteä täydentämään massavarastoa. Nyt onkin vähän helpompi ostaa seuraavia pakkauksia, kun on vähän paremmin päässyt kokeilemaan ja testaamaan menekkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti