keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kietaisumekko lapselle

Noniin, edellisessä päivityksessä jo lupailinkin, että valmistumassa on Kietaisumekko. Tässä se nyt on valmiina! Kaava otettu uusimmasta Ottobre-lehdestä (1/2012) koossa 74. Tarvikkeina kuviotrikoo ja yksivärinen Interlock Euronkankaasta, napit Koskikeskuksen käsityökauppa Merletosta. Ohjeessa mekko oli tehty puuvillakankaasta, mutta näyttäisi aika hyvin toimivan trikoollakin!

Tein kanttaukset mekkoon kahteen kertaan enkä vieläkään ole niihin tyytyväinen. Sieltä täältä alta paljastuu vuorin ja päällisen yhteen ompelussa tehty aputikkaus. Kantti oli ohjeessa tehty vähän typerästi. Ajatuksena periaatteessa on kai se, että mekkoa voisi pitää kummin päin tahansa, kun ei ole mitään saumoja. Mutta kyllä tämä kantti on ihan hirveän näköinen nurjalta puolelta, eli olisin voinut tehdä kantin samaan tapaan kuin esim. bodyihin olen tehnyt, jolloinka aputikki ei oikealla puolella näkyisi. Mutta tällainen tästä nyt kuitenkin tuli:


Mekko etupuolelta

Mekko takapuolelta

Tämän mallinen on vaate kun olkanapit avaa. Vuorinkankaana limenvihreä Interlock

2 kommenttia:

  1. Hieno siitä tuli! Voi olla, että puuvillakangas olisi ollut helpompi kantata, koska ei veny.. :)

    VastaaPoista
  2. Ongelma ei ollut venyminen. Tosin lopullisessa työn jäljessä näkyy että oon venyttäny tota kanttia vähän liikaa tehdessäni, kun en jaksanu leikata kolmatta kanttipätkää... Ongelma oli lähinnä siinä, että kantista olis pitäny tehdä TODELLA leveä, että ton aputikkauksen olis saanu jäämään piiloon.

    VastaaPoista