perjantai 3. lokakuuta 2014

Harjoitustöitä Fimo-massasta

Edelliseen bloggaukseen liittyen innostuin sitten vähän enemmänkin tästä hommasta. Leenan antaman pienen oppitunnin jälkeen menin ja tilasin itselleni netistä hyvän värisuoran Fimo-massoja kokeiluun. Näistä saattaisi muodostua muutama joululahjakin!

Paketti saapui tänään postiin ja ikävästi piti kokonainen iltavuoro odottaa töissä ennen kuin pääsin paketin kimppuun. Oikeastaan heti kotiin päästyäni otinkin massat käsittelyyn ja lähdin kokeilemaan mitä näistä saisi aikaiseksi.Jotta pääsin tunnelmaan, tein ensin sarjan vaahtiksia. Näistä tulee yhdet korvikset ja varmaan sitten jotain avainnauha tai kaulakorutyyppistä lopuista palasista. Kyllä nuo pastellisävyiset vaahtikset ovat sitten kuitenkin enemmän omaan makuuni, vaikka Leenan massoista valitsinkin pinkin ja turkoosin. Vahingosta viisastuneena osasin tällä kertaa jättää massapötköt vähän paksummiksikin, jolloin vaahtiksista tuli vieläkin herkullisemman näköisiä. Seuraavalla kertaa voisi jopa vielä hieman paksuntaa pötköä!

Pellillä näkyy myös muutama työpaikalleni viittavaa työ. Näistäkin voisi olla tulossa kaulanauhaa tai vaikka avaimenperää. Pakko oli kokeilla vähän, mutta ei ole ihan helppoa näidenkään tekeminen. Muotti voisi olla ihan käytännöllinen tablettien tekemistä varten, mutta toisaalta, nämä ovat ainakin uniikkeja.


Vaahtisten ja lääkkeiden lisäksi lähdin ideoimaan jotain 3 vuotta täyttävän veljentytön synttärilahjaksi. Sunnuntaina ostin Sinellistä jo pinnipohjia ja niihin oli nyt tarkoitus keksiä jotain kivaa kuviota pienelle tytölle, jonka lempiväri on violetti. (Eilen tosin kuulin, että nykyään lempiväri onkin tummanpunainen tai sininen!!! Ou nou!!) Pitäydyin silti violetissa, sillä olin juurikin tätä tarkoitusta varten tilannut glitterililaa.

Massan muotoileminen osottautuikin ajateltua haastavammaksi ja suunnitelma muuttui Hello Kitty-kissasta hyvin pian johonkin yksinkertaisempaan. Eikös pöllöt ole nyt in? Tässä lopulta meikäläisen vastaus pöllö-trendiin.


Ison pöllön näpertelin ensin ja siitä olisi tulossa kaulakoru varmaankin itselle. Pikkuneidin oli tarkoitus saada hiuspinnit noista kahdesta pienemmästä pöllöstä, mutta totesin niiden olevan jopa vähän liian pienet pinneihin, eli niistä tuleekin nappikorvikset. Täytyy vain käydä ensin ostamassa niitä nappikorviksia! Pikku prinsessan pinnien toteutus saa nyt siis jäädä viikonlopun askarteluiksi. Ehdotuksia otetaan vastaan (tai vinkkejä, joilla saisin Hello Kittyn päästä oikean muotoisen!).

Näistä pöllöistä huomaa hyvin, miten helposti massaan jää ylimääräisiä jälkiä. On sormenjälkiä, kynsistä jääneitä jälkiä, epäonnistuneita "liitoksia" jnejne... Päätin olla olematta liian kriittinen näitä ensimmäisiä töitä kohtaan ja kelpuuttaa nämä työt tällaisinaan. Kaipa tässäkin kehittyy kun muutaman kerran kokeilee. Aikaa ainakin hujahti kivasti 4 tuntia! Nyt varmaan pitäisi mennä nukkumaan, jotta jaksaa huomenna (EIKU TÄNÄÄN!!) mennä töihinkin. Näillä töillä ei ihan vielä itseään elätä! ;)

2 kommenttia: