perjantai 19. joulukuuta 2014

Blogin uusi ulkoasu ja virkatut patalaput

Eipä ole vanhaksi tulemista. Blogin entinen ulkoasu alkoi sattua silmään, joten tein pikapikaa aamutuimaan uuden ulkoasun blogille. Vähän simppelimpi malli. Päivittelin myös mobiililaitenäkymää samalla kertaa. Vihdoin bloggeriin on tullut mahdollisuus siihenkin. Liekö auttanut, kun muutamaan kertaan laittanut palautetta menemään asiaa koskien. Edelleen muokkausmahdollisuudet sillä saralla ovat olemattomat, mutta edes jotain pystyy tekemään.

Samalla voisin alustavasti kertoa projektista, jonka sain tässä viikolla valmiiksi. Virkkuukoukulle on taas kahden vuoden tauon jälkeen tullut käyttöä. Mieheni sai siskoltaan Pintseltä (nöpsis-blogi!) tuparilahjaksi ensimmäiseen omaan kotiin muuttaessaan virkatut patalaput/pannunaluset. Malli on ollut todella hyvä ja käyttöä kestävä. Pintselle laittelin viestiä muutama viikko takaperin ja kyselin ohjetta kyseiseen patalappuun. Ohjetta ei ollut, mutta muisteli käytetyn langan olevan kuitenkin Novitan seiskaveikkaa.

Lähdin sitten soveltelemaan meidän patalappuja mallina käyttäen. Hauskinta tässä oli se, etten yhtään muista mitään silmukoiden nimiä tms. Kunhan tein ja kokeilin. Ensimmäinen onnistuikin todella hyvin! Toisen kanssa tuli sitten silmukkamäärissä työn edetessä ongelmia, vaikka luulin tehneeni ensimmäisen mallin mukaan. Molemmat silti täysin käyttökelpoisia! Toinen puoli molemmissa on yksivärinen harmaa ja toinen on raidallinen. Lisäkehitystä kaipaa vielä tuo ripustuslenkki. Kuvassa päällimmäinen on lappu, jonka tein ensin ja siinä tuo lenkki kääntyy väkisin kierteelle. Jälkimmäinen onnnistuikin jo vähän paremmin, mutta nyt jälkikäteen ajateltuna tekisin lenkistä lyhyemmän.


Ajattelin tässä joulun pyhinä (jotka olen kyllä töissä!) tehdä lisää näitä ja meinasin, jotta voisin tehdä kuvallisen tutoriaalin lappujen virkkaamiseen. Parempi tehdä kuvallisena, kun en noita silmukoiden nimiä tosiaan muista! Katsotaan saanko aikaiseksi! Enikeis pikapikaa: todennäköisesti käytetyt silmukat ovat kiinteitä silmukoita. Joka toisella kierroksella tein lisäyksisä kierrokselle. Virkkasin kaksi samankokoista lappua ja lopuksi virkkarin ne ulkoreunastaan yhteen kiinteillä silmukoilla. Lopuksi vielä ennen päättelyä tein ketjusilmukkalenkin, jonka "päällystin" kiinteillä silmukoilla ripustuslenkiksi.

Nämä patalaput ovatkin sopivia joulunajan töitä, sillä näitä neuloessa ei tarvitse lukea ohjetta vaan samalla voi hyvin seurustella muiden kanssa. Työt valmistuvat nopeasti ja lisäksi näihin kuluu tarpeeksi lankaa. Ai tarpeeksi mitä varten? Ajattelin osallistua facebookissa perustettuun Löysäpipoisten JyJu15-haasteeseen, jonka ideana on tehdä 20 neuetyötä Jouluyöstä  Juhannusyöhön välisellä ajanjaksolla. Minimilankakulutus on säädeetty 50grammaan ja näihin lappuihin sain kulumaan 66g/lappu. Näistä saa siis hyvän startin tuohon haasteeseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti