sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukorttitalkoita

Juuri äsken sain valmiiksi viikon kestäneet askartelutalkoot. Joulukortteja tuli tänä vuonna askarreltua sekä omiin että isoäidin tarpeisiin.


Neljän serkuksen voimin keräännyimme ensimmäisenä adventtisunnuntaina 30.11. Mamman luo askartelemaan. Mamman kanssa oli syksyllä puhetta, että pitäisi hänen kanssaan kerrata servettikorttitekniikka, jonka mamma on minulle opettanut. 2012 olenkin blogiin kirjoittanut jonkinmoista ohjetta kyseisestä tekniikasta. Aloitimme askartelutalkoot pienellä opetusdemolla, kun nopsasti näytin oman tyylini näiden servettikorttien tekemiseen. Minulla olikin oikein hyvät oppilaat, jotka pääsivät heti jyvälle tekniikasta. Pääsimme askartelemaan noin 12 aikoihin ja talkoot jatkuivat aina klo 17 asti. Kortteja valmistui varmaan reilu kolmisenkymmentä. Tarkka lukema jäi laskematta, kun viimeiset kortit valmistuivat vauhdilla sarjatuotantona. Servettikorttien lisäksi valmistui perinteisempiäkin kortteja. Hauskasti kyllä jokainen kortti oli tekijänsä näköinen, vaikka samoista "raaka-aineista" teimmekin. Tarvikkeita oli aivan valtavasti ja aluksi kärsimmekin vähän luomisen tuskasta ja valinnan vaikeudesta. Homma lähti sitten pikku hiljaa rullaamaan vauhdikkaammin kiihtyen lopulta sarjatuotannoksi.


Isoäiti piti tarkkaa vahtia, kun nuoriso näperteli pöydän vieressä. Mamman iPadiin ladattiin Spotify, jotta saatiin joululaulut taustalle soimaan. Pitihän sitä tunnelmaan päästä kunnolla. Kuunneltiin vuoron perään kaikkien lempijoululaulut. Tuli siinä samalla myös harrastettua kuorolaulua! Laulun ja askartelun lomassa ehdimme juoda myös pullakahvit ja vaihtaa kaikkien kuulumiset. Meidän tapauksessa kyllä suku on paras. Kiitos vaan Timolle, Katrille ja Taijalle askarteluavusta.

Kotiin päästyäni kaivoin esiin myös omat askartelutarvikkeet ja jatkoin talkoita omin voimin. Kolmisen tuntia tuli vielä kotona askarreltua elokuvaa katsellen. Kun kerran hyvä draivi oli päällä niin pitihän se käyttää hyväksi. Suurin osa omista korteista valmistuikin heti sunnuntaina. 


Maanantaina töistä kotiin päästyä talkoot jatkuivat edelleen. Muutaman askartelusta vapaan illan ehdin viikolla pitää muiden kiireiden johdosta, kunnes lauantaina kotikotona äiti ja isä kirjoittelivat joulukortteja. Tajusin siinä kaikkia osotteita kuunnellessa, että muutama "pakollinen" kortti oli omissa askarteluissa päässyt unohtumaan. Itsenäisyyspäivän iltaa (klo 22 jälkeen vasta aloitin) vietin taas askartelujen parissa. Nyt uskoisin aika lailla korttien olevan kasassa ja voinkin siirtyä takaisin neuleprojektien pariin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti