torstai 13. joulukuuta 2012

Helikopterisetti

Edellisen kangastilauksen tein ihan vain saadakseni helikopteri-trikoota paitaa varten. Aika pitkään ovat kankaat laatikossa lojuneet, kunnes vihdoin sain paidan ommeltua. Kaava on Ottobren More Grey (4/2011) ja kankaana Omeplun Ihanuus -verkkokaupasta tilatut trikoot. Paita on tehty koossa 116cm pojalle, jonka kanssa kesällä katselimme helikopteria.


Koska samassa kangastilauksessa olin tilannut myös turkoosia collegea, päätin tehdä paidalle kaveriksi housut. Housujen kaava on samaisesta Ottobre 4/2011 lehdestä. Housut tein koossa 110cm, kun kuulin että poika on hoikistunut niin että tuo 116cm saattaa olla liian iso koko. Housuihin tein yksityiskohdiksi applikaation molempiin puntteihin ja taskupussit helikopteritrikoosta. Applikaatiot oli alunperin tarkoitus laittaa polvien kohdille, mutta totesin etten tiedä missä kohti polvet ovat! :) Laitoin sitten varuksi "reilusti" alemmas.. Saa nähdä mille kohtaa osuivat. Toivotaan nyt että setti olisi päälle sopiva!


2 kommenttia:

  1. Onpas hienoja, lahjan saaja varmasti tykkää!! :)

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti sovitettaessa todettiin sitten niin, että paita oli muuten hyvä, mutta hihat on lyhyet. Housuissa taas vyötärönauha oli turhan matalaa, ainakin vaipan kanssa touhottaessa. Housujen pituus oli justiinsa jämpti. Olisi se 116cm ollut siis kuitenkin parempi mitta. Harmittaa.

    VastaaPoista