torstai 27. joulukuuta 2012

Helmineuleet veljeksille

Joululahjaksi veljeksille päätin tehdä samalla kuosilla Baby Merino-langalla, DROPSin ohjeilla.

Sininen ranglanpusero meni mielestäni aivan pilalle. Seurasin ohjetta loppuun asti ja tästä tuli ihmeellinen poolo-malli. Tarkoituksenani oli vielä purkaa, mutta joulu tuli liian pian. Loppui aika kesken. Ohje löytyy täältä. Vinkiksi voin vaan sanoa, että korkeuden neulomisen saa lopettaa heti kun kaikki tarvittavat ranglan-kavennukset on tehty. Näin puserosta tulee fiksun näköinen. Näin teinkin vahingossa jo aiemmin bloggaamassani puserossa, joka on samalla ohjeella tehty. Tähän siniseen puseroon lisäsin vähän pituutta sekä hihoihin että helmaan. Muuten molemmat tehty koon 74cm mukaan. Harmi kun tämä sininen on menossa käsitöitä tekevän äidin pojalle.. Olisi pitänyt mennä toistepäin. Harmittaa! Kuvasta huomaa hyvin, että oikea olka on kaiken lisäksi korkeampi kuin vasen (jossa napit on).


Sovituskuva otettu 25.12.2012


Noh, isoveljelle on sitten tehty slipooveri. Alkoi loppua jo into tehdä kokonaista paitaa. Toisaalta isompi touhuaakin jo siihen malliin että täydellä paidalla tulisi kova hiki. Väristä en ole aivan vakuuttunut. Saattaa jäädä kaappiin käyttämättömänä, jos ei meidän kohta nelivuotiasta miellytä. Muuten olen tyytyväinen tähän aikaansaannokseen! Yllätyksenä itsellekin tuli ohjeessa oleva takakappaleen halkio, joka napitettiin. Vastoinkäymisiltä ei tässäkään työssä vältytty. Ompelin napit ensin nappilistan nurjalle puolelle. Huomasin tämän tietenkin vasta, kun kaikki päättelyt oli tehty. Ei muuta kuin purkamaan!! :) Tämä ohje näytti toimivan ihan sellaisenaan, helppo ja suht nopea tehdä. Suosittelen!2 kommenttia:

  1. Kiitoksia ihanan pehmoisista lahjoista!! Varmasti tulee molemmat käyttöön! Ja Jussen paidan kaulus toimii kyllä hyvin, ei se päällä näytä yhtään korkealta. :) Mulla olis sit Jussesta ja Idasta muutama hyvä kuva uusissa paidoissaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kelpasi! Saa nähdä tuleeko tolle slipoverille minkäänlaista käyttöä sitten oikeasti. Hyvä kun saitte lopulta yhteiskuvan, saat sit lähettää mulle joku kerta!

      Poista