torstai 27. heinäkuuta 2017

2016 Joululahjaompelut

Joulusta on kulunut vasta 7 kuukautta, joten ihan hyvin voi vielä päivittää jouluompelut blogiin! Kummipojalle ompelin kaksi trikoopaitaa, joihin kankaat ostin Käsityömessuilta Pirkkahallista marraskuussa. Nyt en valitettavasti enää muista minkä firman kankaita nämä olivat. Yöpuku on ollut perinteinen lahja kummitädiltä ja viime vuonna päätin ommella yöpuvun itse. Koalakangas olikin poitsulle kovin mieleinen.Kanttauksissa pääsin kokeilemaan kälyn hienoa teollisuuskonetta ja kantinkääntäjää!

Hihansuut tein  kuitenkin vielä perintaisesti

Settiin väreltään sopivat yöhousut


Yöppärisetti kokonaisuudessaan
Käsityömessuilta löytyi myös aivan ihana vähän kolmiulotteisen näkönen printtitrikoo. Autot ovat olleet in ihan alusta asti ja tämäkin paita tuli heti kovaan käyttöön. Olisi vaan pitänyt tehdä kokoa isompi. Käsittääkseni tämä jäi melko pian pieneksi.


Tämän paidan kanttaukset tein kokonaisuudessaan omilla koneilla, ilman kantinkääntäjää.

Appivanhemmille miehen kanssa askartelimme kauppakassin Pentikin Käpy-kankaasta. Tässä piilee sellainen sisäpiirivitsi, että lapsensa kutsuvat heitä kävyiksi. Vapaalla kädellä hahmottelin itse kaavat ja ompelin kassin kaksinkertaisena, vuorina tätä samaa kangasta käyttäen. 


 
Suutariksi opiskeleva mies teki käsityönä kassiin kahvat ja käpykoristeet nahasta.Käpykangasta jäi juuri sen verran yli, että sain lahjaksi ostettuun viinipulloon askarreltua vielä lahjapussukan samasta kankaasta. Tähänkin pussukkaan päästiin  käyttämään nahkaa, sillä pullon pohjan pehmusteeksi aseteltiin nahasta leikattu pullon pohjan muotoinen nahkapala.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti